Čokoládová torta

Bezlepková čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: sisinkacik

Chutná torta plná čokolády a ovocia

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Začneme cestom. Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielok vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a žĺtka šľaháme do bielej peny.
  2. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo, med a pridáme kávu.
  3. Čokoládu necháme chvíľu vychladnúť a pomaly primiešame k žĺtkam. Po lyžiciach pridáme kakao, prášok do pečiva a nakoniec pridáme sneh.
  4. Cesto vylejeme do formy na ktorej spodok sme dali papier na pečenie a boky vymazali maslom a vysypali kakaom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút.
  5. Cesto necháme vychladnúť a pripravíme si krém. Čokoládu dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom, postupne pridávame ricottu a nakoniec postupne zašľaháme mascarpone.
  6. Do vychladenej čokolády po lyžiciach pridávame krém a dáme schladiť.
  7. Do druhej polovice pridáme čučoriedky, ak sú väčšie môžme ich rozrezať. Ja som pridala aj kôru z polky citróna.
  8. Prichádza najlepšia časť a to skladanie torty :D Na podnos môžeme dať lyžičku krému aby sa nám korpus neposúval. Cesto rozrežeme.
  9. Na podnos dáme cesto, pokvapkáme ho griotkou, dáme poriadnu vrstvu marhuľového lekváru a nanesieme krém.
  10. Položíme druhú polku korpusu, ktorý tiež pokvapkáme griotkou, natrieme džemom a na vrch dáme čokoládový krém.
  11. Dáme do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím.