Čokoládová torta
Bezlepková čokoládová torta (fotorecept)
Autor receptu: sisinkacik
Chutná torta plná čokolády a ovocia
10 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Začneme cestom. Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielky. Z bielok vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh a žĺtka šľaháme do bielej peny.
- Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, maslo, med a pridáme kávu.
- Čokoládu necháme chvíľu vychladnúť a pomaly primiešame k žĺtkam. Po lyžiciach pridáme kakao, prášok do pečiva a nakoniec pridáme sneh.
- Cesto vylejeme do formy na ktorej spodok sme dali papier na pečenie a boky vymazali maslom a vysypali kakaom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút.
- Cesto necháme vychladnúť a pripravíme si krém.
Čokoládu dáme roztopiť do vodného kúpeľa. Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom, postupne pridávame ricottu a nakoniec postupne zašľaháme mascarpone.
- Do vychladenej čokolády po lyžiciach pridávame krém a dáme schladiť.
- Do druhej polovice pridáme čučoriedky, ak sú väčšie môžme ich rozrezať. Ja som pridala aj kôru z polky citróna.
- Prichádza najlepšia časť a to skladanie torty :D
Na podnos môžeme dať lyžičku krému aby sa nám korpus neposúval. Cesto rozrežeme.
- Na podnos dáme cesto, pokvapkáme ho griotkou, dáme poriadnu vrstvu marhuľového lekváru a nanesieme krém.
- Položíme druhú polku korpusu, ktorý tiež pokvapkáme griotkou, natrieme džemom a na vrch dáme čokoládový krém.
- Dáme do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím.