Bezlaktózová žemľovka
Autor receptu: bonpari
Keďže na klasickej žemlovke si už pochutnávať nemôžem, myslela som si, že sme sa navždy
rozlúčili. Potom som objavila jeden recept na vareche, upravila si ho podľa seba a teraz sa
jej neviem dojesť.
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká zbavíme šupky, nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme škoricou a škoricovým cukrom.
- Biele tofu rozmrvíme v miske vidličkou a rozmiešame s vanilínovým cukrom. Aby bolo vláčnejšie a nie také suché a hrudkové pridáme trošku sójového mlieka.
- Plátok toastového chleba natrieme jemnou vrstvičkou bezlaktózového masla, prípadne rastlinným tukom. Nato navrstvíme tofu a posypeme strúhanými jablkami. Prikryjeme druhým plátkom chleba, ktorý bol taktiež potretý maslom. Ja zvyknem toasty potierať maslom ešte aj zvonka, no iba tak, aby sa vyplnili dierky v chleba, teda úplne minimálne. Potom sú chrumkavejšie a majú krajšiu farbu.
- Takto pripravené v podstate sendviče dám klasicky zapiecť do toastovača. Ak sú náhodou málo sladké, posypem už hotové práškovým cukrom.