Bezlaktózová žemľovka

Autor receptu: bonpari

Keďže na klasickej žemlovke si už pochutnávať nemôžem, myslela som si, že sme sa navždy rozlúčili. Potom som objavila jeden recept na vareche, upravila si ho podľa seba a teraz sa jej neviem dojesť.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jablká zbavíme šupky, nastrúhame na hrubom strúhadle a ochutíme škoricou a škoricovým cukrom.
  2. Biele tofu rozmrvíme v miske vidličkou a rozmiešame s vanilínovým cukrom. Aby bolo vláčnejšie a nie také suché a hrudkové pridáme trošku sójového mlieka.
  3. Plátok toastového chleba natrieme jemnou vrstvičkou bezlaktózového masla, prípadne rastlinným tukom. Nato navrstvíme tofu a posypeme strúhanými jablkami. Prikryjeme druhým plátkom chleba, ktorý bol taktiež potretý maslom. Ja zvyknem toasty potierať maslom ešte aj zvonka, no iba tak, aby sa vyplnili dierky v chleba, teda úplne minimálne. Potom sú chrumkavejšie a majú krajšiu farbu.
  4. Takto pripravené v podstate sendviče dám klasicky zapiecť do toastovača. Ak sú náhodou málo sladké, posypem už hotové práškovým cukrom.