Better than sex cake

Autor receptu: pupava

Recept na "Better than sex cake" som našla ešte asi pred pol rokom na akejsi anglickej stránke mladej blogerky - robievala ho jej babička a volali ho Fast Brownie. Slečna ho premenovala, ja som ho inovovala. Recept tam vtedy písala s presnou gramážou, no ja som si ho za pol roka prispôsobila tak, že ho robím tzv. hrnčekovo a vždy je doslova geniálny. Navyše, mamina mala narodeniny a tak som sa ho tentokrát rozhodla urobiť ako sviežu letnú tortu. Zjedla sa hneď :)

10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie prosto a jednoducho zmiešame. Vznikne nám hmota relatívne riedka, takže žiadne mordovanie s miesením cesta :) Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie (odporúčam tak, aby papier trčal aj za okraj), prípadne vysypeme múkou. Hmotu do formy vylejeme a dáme piecť na 180° približne 35 minút. Treba priebežne kontrolovať, sem-tam pichnúť špáradlo- pre kontrolu.
  2. Kým sa torta pečieme, pripravíme si polevu. Vo vodnom kúpeli necháme roztopiť čokoládu na varenie s maslom - keď je čokoláda i maslo riedke, pridáme pol hrnčeka mlieka a zmiešame.
  3. Po vybratí z trúby necháme tortu chvíľu na vzduchu (cca polhodinku). Zoberieme najdlhší nôž, aký doma máme a prerežeme tento skvelý čokoládový bochník na polovicu (môj muž konkretizuje tento krok ako: urobíme horizontálny rez celou tortou). Vrchnú polovicu odložíme bokom. Zoberieme nejaký kyslý džem (ja som použila čierne ríbezle, no hodí sa spokojne aj čučoriedkový, malinový...) a spodnú polovicu ním potrieme. Džemom vôbec nemusíme šetriť. Jahody rozkrájané na plátky poukladáme na džemom natretú tortu.
  4. Priklopíme natretú spodnú polovicu vrchnou. Zoberieme si uvarenú kávu a trochu (ale fakt len trochu) pokropíme vrch torty. Natrieme džemom aj túto časť. Zoberieme polevu (tá by mala byť stále relatívne tekutá, nemala by tuhnúť) a polejeme tortu. Keď je poliata - ozdobíme ju podľa seba. Ja som na ňu nahádzala jahody a moruše. Hotovčo! Dobrú chuť s najlepším cake-om! (: