Bavorský tvarohový koláčik s ovocím
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
50 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Suroviny zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, maslo vytiahnuť studené z chladničky a do zmesi nastrúhať. Vytvarujeme z neho podlhovastú šišku a zabalíme do potravinárskej folie a necháme odležať asi 4 hodiny v chladničke.
- Potom z cesta vyvaľkáme asi 5 mm plát, ktorým vyplníme formu na pečenie. Dáme do chladničky a pripravíme plnku: uvedené suroviny na plnku vymiešame na hladký krém.
- Rúru rozohrejeme na 170 °C. Pripravené cesto vo forme vyberieme z chladničky. Na cesto dáme pripravenú plnku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170 °C 35 minút do zlata.
- Po upečení necháme koláč dobre vychladnúť, nakrájame na porcie a podávame s lesným ovocím zmiešaným s trochou cukru.
|