Bavorský tvarohový koláčik s ovocím

Autor receptu: redakcia

8
porcií
50 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny zmiešame a vypracujeme na hladké cesto, maslo vytiahnuť studené z chladničky a do zmesi nastrúhať. Vytvarujeme z neho podlhovastú šišku a zabalíme do potravinárskej folie a necháme odležať asi 4 hodiny v chladničke.
  2. Potom z cesta vyvaľkáme asi 5 mm plát, ktorým vyplníme formu na pečenie. Dáme do chladničky a pripravíme plnku: uvedené suroviny na plnku vymiešame na hladký krém.
  3. Rúru rozohrejeme na 170 °C. Pripravené cesto vo forme vyberieme z chladničky. Na cesto dáme pripravenú plnku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 170 °C 35 minút do zlata.
  4. Po upečení necháme koláč dobre vychladnúť, nakrájame na porcie a podávame s lesným ovocím zmiešaným s trochou cukru.