Bavorské parené buchty (fotorecept)
Autor receptu: garanco
Sladké, sladké, sladké až za ušami ! Takýto pocit máte po zjedení tejto pochúťky. Recept som objavila pred mnohými rokmi v kuchárskej knihe " Mirovaja kuchňa ", varievam ho odvtedy v pôvodnom znení pre potešenie rodiny, ale aj seba. Vám ho predkladám s titulkami.
4 - 6 porcie |
120 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Z prísad na kysnuté cesto vypracujeme hladké cesto, kým sa nezačne "nadúvať".
- Z cesta urobíme hneď knedlíčky, dáme ich na teplé miesto podkysnúť,
- kým nezväčšia svoj objem dvakrát /dnes mi akoby schválne tak nenakysli, robila som zo sušeného droždia, alebo neboli na dostatočnom teple/
- V širokom hrnci roztopíme maslo, pridáme cukor a zľahka ho skaramelizujeme, zalejeme mliekom, premiešame
- a knedlíčky uložíme husto na dno. Hrniec dobre zakryjeme, znížime teplotu a paríme ich 30minút. Pozor - hrniec nesmieme počas parenia odkrývať!
- Zatiaľ uvaríme riedky vanilkový krém - prípadne môžte urobiť aj šodó.
Takto vyzerajú buchty v hrnci, karamel sa pretlačil na buchty a najlepší ostal na dne. / Maškrtníkom nedovoľte ísť k hrncu, vyjedia Vám karamel ! /