Bánovecké Tiramisu

Autor receptu: laurita

Strašne dobrý koláč, jednoduchý a hlavne lacnejší ako pravé tiramisu, čo niektorí možno veľmi ocenia. Nahrádzame totiž mascarpone bánoveckým maslom :-). Chutí skoro rovnako ako pravé, ba mne viac chutí tento môj :-P Hosťom vždy tak veľmi chutí, že pýtajú duplu :-D :-))) prajem dobrú chuť ! :-)

15
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Uvaríme si silnú kávu (ja dávam dve lyžičky na 3deci) a do precedenej, vychladnutej kávy nalejeme rum. Do takto pripravenej kávy si zľahka a len z jednej strany namáčame piškóty, ktoré ukladáme (hore s namočeným) do hlbšieho plechu, alebo misky.
  2. Krém: Žĺtka si vyšľaháme nad parou s vanilkovým cukrom ( keď používam dlhé piškóty, ktoré väčšinou bývaju veľmi ocukrené, dávam len 3 vanilkové cukry, občas keď nemám dlhé, ale použijem iba malé okrúhle piškóty, dávam 4 vanilkové cukry ako tu v recepte). Keď nám vyšľahané žĺtka dobre vychladnú (keby sme hneď do horúcich žĺtok vmiešali bánovecké maslo, by sa roztopilo), vmiešame bánovecké maslá. Potom zľahka vmiešame vyšľahané dotuha bielka a nakoniec vyšľahanú sladkú smotanu.
  3. Polovicu krému natrieme na piškóty, pridáme druhú vrstvu namočených piškót a na vrch zvyšný krém. Necháme stuhnúť v chladničke (do druhého dňa) a pred podávaním posypeme kakaom.