Banánový tvarožník

Autor receptu: adeja

Po zhliadnutí jedného receptu tu na vareche a obsahu chladničky som sa rozhodla....chce to sobotný koláč a zároveň minutie určitých surovín, ktoré márne čakali kedy budu použité :) Je to mix, ale chutí to A HLAVNE, niet nad rýchle a jednoduché recepty kedy stačí všetko zmiešať....

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tento recept je mimoriadne krásny preto, že všetky suroviny jednoducho zmiešate :) Nebojte sa tekutej konzistencii, ono sa to spraví ;) Na pekáč som naniesla lístkové cesto (ja som kúpila už vyvaľkané, na papieri. Áno, dnes som bola trošku lenivá ;) )
  2. Na cesto som vyliala plnku a dala som piecť asi na 15-20 minút 150°C potom, keď bolo viditeľné, že z riedkeho sa stalo tuhé, naniesla som druhú polovicu lístkového cesta, respektíve druhé lístkové cesto. Ja som použila dva balenia. popichala som vidličkou a piekla som ďalších 15-20 minút pri 180°C. Necháme vychladnúť, krájame až potom. A na záver na posypanie práškový cukor ( ja som nemala :) ) .
  3. Tak milé dámy ak sa vám niekedy mimoriadne nebude chcieť a budete mať černúce banány a tvaroh, s ktorým niet čo spraviť, neváhajte ! :))) Moja konečná fotka síce nie je bohvieako lákavá, lebo som cesto nevaľkala a pekáč je dosť široký, ale zje sa ! :))