Bananový chlebík
Banánový chlebík s čučoriedkami
Autor receptu: bakingtherapy
Na vrchu chrumkavý, vo vnútri vláčny chlebík, ideálny na raňajky alebo desiatu.
50 minút príprava |
35 minút na 175 °C |
Postup
- Zrelé banány roztlačíme v miske, pridáme vajcia, cukor, roztopené maslo a vanilkovú arómu.
- Ďalej pridáme suché ingrediencie. Ovsenú a hladkú múku (kľudne môžete použiť iba 240 g hladkej), kypriaci prášok a škoricu. Všetko spolu premiešame, môžeme pridať čučoriedky a kúsky čokolády.
- Cesto vylejeme do formy na chlebík vystlanej papierom na pečenie. Na vrch môžeme pridať posekané oriešky a čokoládu.
- Pečieme cca 35 minút na 175 stupňoch.
- Hneď po upečení chlebik vytiahneme z formy, aby cesto nezvlhlo. Necháme vychladnúť a podávame.