Bananový chlebík

Banánový chlebík s čučoriedkami

Autor receptu: bakingtherapy

Na vrchu chrumkavý, vo vnútri vláčny chlebík, ideálny na raňajky alebo desiatu.

50 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Postup

  1. Zrelé banány roztlačíme v miske, pridáme vajcia, cukor, roztopené maslo a vanilkovú arómu.
  2. Ďalej pridáme suché ingrediencie. Ovsenú a hladkú múku (kľudne môžete použiť iba 240 g hladkej), kypriaci prášok a škoricu. Všetko spolu premiešame, môžeme pridať čučoriedky a kúsky čokolády.
  3. Cesto vylejeme do formy na chlebík vystlanej papierom na pečenie. Na vrch môžeme pridať posekané oriešky a čokoládu.
  4. Pečieme cca 35 minút na 175 stupňoch.
  5. Hneď po upečení chlebik vytiahneme z formy, aby cesto nezvlhlo. Necháme vychladnúť a podávame.