Banánovo-karamelová obrátená torta (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept som dostala zo Srbska. Strašne som bola zvedavá, ako to bude vyzerať upečené..o chuti som absolutne nepochybovala.Upečená vyzerá veľmi zaujímavo.

20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nevedela som, čo si mám skôr urobiť, toto v správe nebolo...tak som robila všetko naraz...na sporák som si dala 75g. masla a 150g. krištáľového cukru pomaly karamelizovať...
  2. kým sa cukor a maslo topili, odvážila som si 225g. práškového cukru,125g. masla, pridala som 2 celé vajcia a začala som mixérom všetko miešať...
  3. všetko som spolu vymiešala do peny...
  4. do vymiešaného cesta som postupne pridávala striedavo, múku zmiešanú s práškom do pečiva a 80ml. mlieka...mlieka treba trošku viac, záleží od múky...
  5. tortovú formu 26cm. som celú vymazala maslom...hotový karamel som vyliala do tortovej formy..
  6. banány som ošúpala a pokrájala asi na 7cm.kúsky a uložila som ich na karamel..dookola okolo celej formy...
  7. hotové cesto som vyliala na banány a vrch som zarovnala...
  8. trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekla sa 40min. ale treba skúška ihlou, alebo špajdlou...
  9. ked sa trošku ochladila, prevrátila som ju na podnos.. v recepte nie je, ako sa má dokončiť, myslím na zdobenie...podľa môjho názoru samotné banány zdobia...
  10. napriek tomu som to skúšala so strúhanou čokoládou, ale iba tak jemne, aby neprekrylo všetko...ešte sa stále chladí...neviem ju pokrájať, musí karamel stuhnúť...dobrú chuť...