Banánovo-karamelová obrátená torta (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Recept som dostala zo Srbska. Strašne som bola zvedavá, ako to bude vyzerať upečené..o
chuti som absolutne nepochybovala.Upečená vyzerá veľmi zaujímavo.
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Nevedela som, čo si mám skôr urobiť, toto v správe nebolo...tak som robila všetko naraz...na sporák som si dala 75g. masla a 150g. krištáľového cukru pomaly karamelizovať...
- kým sa cukor a maslo topili, odvážila som si 225g. práškového cukru,125g. masla, pridala som 2 celé vajcia a začala som mixérom všetko miešať...
- všetko som spolu vymiešala do peny...
- do vymiešaného cesta som postupne pridávala striedavo, múku zmiešanú s práškom do pečiva a 80ml. mlieka...mlieka treba trošku viac, záleží od múky...
- tortovú formu 26cm. som celú vymazala maslom...hotový karamel som vyliala do tortovej formy..
- banány som ošúpala a pokrájala asi na 7cm.kúsky a uložila som ich na karamel..dookola okolo celej formy...
- hotové cesto som vyliala na banány a vrch som zarovnala...
- trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekla sa 40min. ale treba skúška ihlou, alebo špajdlou...
- ked sa trošku ochladila, prevrátila som ju na podnos.. v recepte nie je, ako sa má dokončiť, myslím na zdobenie...podľa môjho názoru samotné banány zdobia...
- napriek tomu som to skúšala so strúhanou čokoládou, ale iba tak jemne, aby neprekrylo všetko...ešte sa stále chladí...neviem ju pokrájať, musí karamel stuhnúť...dobrú chuť...