Banánovo-čokoládové potešenie

Autor receptu: smuuk043

Banány a čokoláda.....to je kombinácia za všetky drobné, nie?:)

Postup

  1. Deň dopredu si pripravíme krém: nad parou rozpustíme čokoládu s maslom,potom vlejeme celý jeden kelímok a trištvrte druhého smotany(štvrtinu si necháme do dokončenia ráno), a vmiešame kakao s cukrom. Všetko miešame spolu až do spojenia surovín. Miešať dôkladne, aby neostali hrčky od kakaa.Alebo ak chcete,môžete kakao vmiešať najprv do šľahačky, a až potom vmiešať k čokoláde. Necháme vychladnúť a v chladničke stuhnúť do rána.
  2. Bielka vyšľaháme do snehu a postupne všľaháme cukor, kým je cukor rozpustený. Potom na nízkych otáčkach všľaháme žltky. Nakoniec ručne vmiešame múku s prdopom a kakaom. Cesto vylejeme na vypapierovaný menší plech a dáme upiecť asi 15min na 190 stupňov.
  3. Krém vyberieme z chladničky. Mal by byť taký dosť hustý. Vylejeme zvyšnú smotanu, čo sme si odložili, a vyšľaháme aby bol pekný hladký.Keby náhodou bol ešte dosť tuhý, možno troška mliečka prsknúť.
  4. Cesto potrieme džemom, a natrieme troška krému. Na to naukladáme na koliečka nakrájané bannány(mala som 3väčšie kusy),a dáme zvyšok krému. Pekne krém vyhladíme, a ozdobíme vrch šľahačkou.