Baklažán plnený fetou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup



  1. Baklažán grilujeme asi 20 minút dohneda za občasného obracania. Ugrilovaný baklažán rozrežeme na polovicu a dužinu vyberieme do misky a roztlačíme vidličkou.


  2. Rozdrobený syr s olivovým olejom a posekaným koriandrom pridáme do roztlačenej baklažánovej dužiny. Podľa chuti osolíme a okoreníme.


  3. Zmesou naplníme baklažány a vrátime na gril na päť minút. Ihneď podávame.
  4. Vareškov tip:
    Podobne ako baklažán môžeme grilovať aj iné druhy zeleniny, plnené syrom. Môže to byť cuketa, paradajky či papriky. Výborná je aj kombinácia sladkého ovocia so slaným syrom.