Baileys pralinky - tekuté

Autor receptu: figovnik

www.figovnik.com

Postup

  1. Čokoládu na škrupinky na jednu formu asi 150-200g ja som zvolila k tejto plnke horkú. Postup pre vyliatie škrupiniek si prečítate na mojej stránke na vareche alebo na www.figovnik.com tak isto ako aj recept na fondánovú hmotu.
  2. Roztopíme si bielu čokoládu (nad parou alebo v mikrovlnke-ale v tomto prípade na viackrát a neustále vyberať a premiešať-inak prihorí). Do misky s roztopenou čokoládou pridáme baileys a fondánovú hmotu poriadne premiešame. Maslo si vyšlaháme na penu a pridáme ho do k ostatným ingredienciám. Znova ešte vyšlaháme, až kým hmota nebude perfektne hladká a zjednotená. Vylejeme si škrupinky do foriem a dáme vychladiť. Potom plníme s plnkou a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň opatrne uzatvárame škrupinky.