Bagetky (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Ďalší z mojich pokusov o upečenie domáceho pečiva. Nechcem sa chváliť, ale sú
jednoducho fantastické :-)
11 porcií |
40-45 minút na 220 °C |
Postup
- Múku preosejeme, v strede urobíme jamku, dáme cukor, rozmrvené droždie, zalejeme cca. 30 ml teplej vody, zasypeme troškou múky a necháme urobiť kvások. Potom pridáme soľ, bravčovú masť, postupne prilievame teplú vodu a vymiesime stredne tuhé cesto, ktoré sa nelepí.
- Zakryjeme a necháme cca. 1 hod. kysnúť.
- Cesto zasypeme semenami.
- Dôkladne premiesime a zas dáme kysnúť na cca. 1 hod.
- Po opätovnom vykysnutí.
- Cesto dáme na pracovnú dosku, vytvarujeme bagetky, dáme na vymastený plech, nožom urobíme zárezy, potrieme slanou vodou a posypeme sezamom. Na plechu necháme kysnúť 20.min.
- Rúru vyhrejeme na 220°C, na spodok dáme plech s horúcou vodou. Dáme piecť bagetky. Po 20 min. od začiatku pečenia plech s vodou vyberieme a dopekáme cca. 20-25 min. Nech sa každý riadi podľa svojej rúry. Bagetky sú upečené, keď zospodu poklopeme a počuť dutý zvuk.