Bagetky (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Ďalší z mojich pokusov o upečenie domáceho pečiva. Nechcem sa chváliť, ale sú jednoducho fantastické :-)

11
porcií
40-45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme, v strede urobíme jamku, dáme cukor, rozmrvené droždie, zalejeme cca. 30 ml teplej vody, zasypeme troškou múky a necháme urobiť kvások. Potom pridáme soľ, bravčovú masť, postupne prilievame teplú vodu a vymiesime stredne tuhé cesto, ktoré sa nelepí.
  2. Zakryjeme a necháme cca. 1 hod. kysnúť.
  3. Cesto zasypeme semenami.
  4. Dôkladne premiesime a zas dáme kysnúť na cca. 1 hod.
  5. Po opätovnom vykysnutí.
  6. Cesto dáme na pracovnú dosku, vytvarujeme bagetky, dáme na vymastený plech, nožom urobíme zárezy, potrieme slanou vodou a posypeme sezamom. Na plechu necháme kysnúť 20.min.
  7. Rúru vyhrejeme na 220°C, na spodok dáme plech s horúcou vodou. Dáme piecť bagetky. Po 20 min. od začiatku pečenia plech s vodou vyberieme a dopekáme cca. 20-25 min. Nech sa každý riadi podľa svojej rúry. Bagetky sú upečené, keď zospodu poklopeme a počuť dutý zvuk.