Bábovka

Bábovka

Autor receptu: dorisa

Rýchlovka, keď vás (aj nás) prepadne chuť na sladké. Je to hrnčekový recept, mierka je 250 ml hrnček. Bábovka je vláčna a vlhká.

12
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom. Postupne pridávame mlieko, olej, kokosový olej (mala som málo oleja), múku a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej časti primiešame kakao. Vytvoríme tmavé cesto.
  2. Svetlé cesto vylejeme do bábovkovej otváracej formy, ktorú sme vymazali tukom a posypali múkou, neskôr vylejeme aj tmavé.
  3. Pečieme na 180 st. cca 40 minút. Pri pečení sa cestá mierne premiešajú a vytvoria farebný efekt.
  4. Po miernom vychladnutí otvoríme formu. Z balíčka pripravíme čokoládovú polevu, polejeme ňou vrch bábovky. Nakoniec ju ešte posypeme cukríkovým zdobením. Nech vám chutí, ako chutila aj nám.