Bábovka

Autor receptu: maarsii

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielkov a z bielkov vyšľaháme sneh.
  2. Žĺtka zmiešame s cukrom.
  3. Pridáme sneh z bielkov a všetky ostatné suroviny okrem kakaa a zmiešame. Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme múkou a nalejeme do nej 3/4 cesta.
  4. Do zvyšku cesta pridáme kakao a zmiešame.
  5. Zvyšnú časť cesta nalejeme do formy a dáme piecť. Ku koncu pečenia zvyknem bábovku prikryť servítkou, aby sa nepripiekla.
  6. Upečenú bábovku necháme chvíľu ochladnúť, aby sa ľahšie vyklápala z formy.
  7. Dobrú chuť!