Bábovka zo špaldových vločiek
Autor receptu: alicina
Super rýchla a zdravá bábovka :-) inširácia z knižky Emmy Tekélyovej
10 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Vločky rozmixujeme, aby sme dosiahli jemnejšiu konzistenciu, bábovka sa potom nerozpadá ,ale krásne drží pokope. V miske zmiešame najprv všetky tekuté suroviny a postupne pridávame jemne zomleté vločky, hladkú špaldovú celozrnnú múku, trstinový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli, citrónovú kôru, hrozienka, posekané oriešky a podľa chuti horkú čokoládu. Vymiešame hladké cesto.
- Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme špaldovými otrubami. Cesto vylejeme do formy a pečieme na 160 stupňov asi 50 minút. Vyklopíme až po úplnom vychladnutí. Ako ozdobu môžeme bábovku potrieť roztopenou čokoládou a posypať kokosovou múčkou.