Bábovka zo špaldových vločiek

Autor receptu: alicina

Super rýchla a zdravá bábovka :-) inširácia z knižky Emmy Tekélyovej

10 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Vločky rozmixujeme, aby sme dosiahli jemnejšiu konzistenciu, bábovka sa potom nerozpadá ,ale krásne drží pokope. V miske zmiešame najprv všetky tekuté suroviny a postupne pridávame jemne zomleté vločky, hladkú špaldovú celozrnnú múku, trstinový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, štipku soli, citrónovú kôru, hrozienka, posekané oriešky a podľa chuti horkú čokoládu. Vymiešame hladké cesto.
  2. Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme špaldovými otrubami. Cesto vylejeme do formy a pečieme na 160 stupňov asi 50 minút. Vyklopíme až po úplnom vychladnutí. Ako ozdobu môžeme bábovku potrieť roztopenou čokoládou a posypať kokosovou múčkou.