Bábovka s orechami

Autor receptu: princesslaci

4
porcie
30 minút
príprava
50-60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom do penista, Pomaly pridávame olej , vlažnú vodu a peoistu múku zmiešanú s práskom do pečiva.
  2. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Pridáme po sekané orechy. Asi 2/3 cesta vlejeme do vymastenej múkou vy sypanej bábovkovej formy a posypme polovicu umytých hrozienok.
  3. Do zvyšku cesta pridáme kakao, vymiešame a dolejeme do formy. Pridáme ostatné hrozienka. Pomocou vidličky cesto jemne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie a bábovku dáme piecť do vyhriatej rúry. Mierne vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom alebo čokoládovou polevou