Bábovka nadýchaná s dvoma druhmi múky
Autor receptu: marianna76
Túto bábovku mám od mužovej starenky, nie je ťažká na jedenie....a nie je to mramorová bábovka, na tú mám iný recept, taký tuhší. Táto bábovka je z 5 vajíčok, robievam aj vyššiu zo 6.
Postup
- V zátvorke sú uvedené suroviny pri použítí 6 vajíčok.
Žĺtka vymiešame s mletým cukrom, postupne pridávame olej.
V miske zmiešame múky a kyp. prášok.
Z bielkov spravíme tuhý sneh.
Zapneme si rúru na 175 - 180 stupňov.
- Múku postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam spolu s vodou.
Sneh po vypnutí mixéra jemne postupne vmiešavame do cesta metličkou.
- Formu sa vymažeme tukom , vysypeme strúhankou.
Ja nalievam asi len 1/3 plnky, do zvyšnej zamiešam kakao a vylejem na žlté cesto do formy.
Dáme do vyhriatej rúry na spodnú mriežku a pečieme približne 45 min/ 175 /180/ stupňov.
Ak si recept prerátame na 4 vajíčka stačí myslím piecť aj v prostriedku rúry, počas pečenia môžme tak po 20 min. prikryť alobalom /ak pečieme na strednej priečke/
- Bábovku nechávam vo forme chvíľku, možno 2 - 3 min., dám na formu tanier a prevrátim, bábovka sa mi odlepí a ostane na tanieri, tu ju nechám prikrytú formou...