Bábovka I Love (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Dnes som videla na internete koláč, v ktorom boli zapečené ružové srdiečka a
hneď som si predstavila ako by to vyzeralo v bábovke. Najprv som skúšala z
olejového cesta, a prifarbovala som sirupom, ale v konečnom výsledku sa mi to
zlialo a nevynikli srdiečka, nenechala som sa odradiť a dumala ďalej a skúsila som z
pudingového cesta. Toto je výsledok.
Postup
- Najprv si vyskúšame formičku v tvare srdca do bábovkovej formy, aby zapadla
- Ružové cesto: z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, mixér odložíme, pridáme žĺtka, jemne vmiešame
- potom oba jahodové pudingy a jemne vmiešame vareškou alebo metličkou
- vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na 15-20 minút
- po upečení necháme vychladnúť a vykrajujeme srdiečka
- poukladáme vedľa seba prikryjeme a vložíme na hodinu do mrazničky
- rovnakým spôsobom si pripravíme aj žlté cesto, tu pridávame iba 1 balík pudingu a múku zmiešanú s práškom do pečiva, tretinu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a do cesta zapichujeme ružové srdiečka
- zalejeme zvyšným cestom a dáme piecť na 30 minút, nevadí ak nieje cesto zarovno srdiečok, lebo ono sa pečení dvihne
- hotovú vychladnutú bábovku polejeme polevou pripravenou podľa návodu