Bábovka diabetická- tvarohová
Autor receptu: dorisa
Všimla som si že je tu vela varecháčov, ktorí sa potrebuju stravovať s dietou na diabetes, tak som si dovolila nejaký recept pridať na babovku. Raz na Vianoce mi moja dcéra kúpila útlu knižočku z výpredaja- netradičné múčniky, a teraz z nej vyberam recept pre vás.
10-12 porcií |
10 minút príprava |
50 minút na 150 °C |
Postup
- Oba druhy múk zmiešame s kypriacim práškom. Margarín vymiešame so sorbitom a žĺtkami, pridáme tvaroh, múku a sneh z bielkov.
- Časť cesta dáme do pripravenej formy, do druhej časti zamiešame orechy a tiež ho nalejeme na cesto vo forme.
- Pečieme 50 minút pri teplote 150 stupňov. Keď je bábovka upečená,možeme ju posypať vhodným umelým sladidlom.