Bábovka diabetická- tvarohová

Autor receptu: dorisa

Všimla som si že je tu vela varecháčov, ktorí sa potrebuju stravovať s dietou na diabetes, tak som si dovolila nejaký recept pridať na babovku. Raz na Vianoce mi moja dcéra kúpila útlu knižočku z výpredaja- netradičné múčniky, a teraz z nej vyberam recept pre vás.

10-12
porcií
10 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Postup

  1. Oba druhy múk zmiešame s kypriacim práškom. Margarín vymiešame so sorbitom a žĺtkami, pridáme tvaroh, múku a sneh z bielkov.
  2. Časť cesta dáme do pripravenej formy, do druhej časti zamiešame orechy a tiež ho nalejeme na cesto vo forme.
  3. Pečieme 50 minút pri teplote 150 stupňov. Keď je bábovka upečená,možeme ju posypať vhodným umelým sladidlom.