Babičkin jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Tento je tiež z babičkinej kk a je jednoduchý a fajný.
8 porcií |
25 minút príprava |
35-40 minút na 180-200 °C |
Postup
- V miske si zhnetiem potrebné suroviny na cesto
- a na jemne pomúčenej doske cesto vypracujem do hladka. Cesto odložím aspoň na 1/2 hodinku do chladu. Potom rozkrojím na väčšiu a menšiu časť
- Väčšiu časť vyvaľkám do kruhu, vyložím pomastenu formu tak, aby cesto prečnievalo cez jej okraje.
- Ja som použila sterilizované jablká, preto som dno posýpala trochou strúhanky, aby cesto nebolo vlhké. Jablká rozotriem na celé dno
- a zakryjem ho druhou častou cesta. Vrchnú časť orežem a
- spodnú pekne zatočim do kruhu. Vrch cesta popichám vidličkou, aby cez cesto mohla unikať para z jablk. Zo zbytku cesta urobím ozdobu. Jemne potriem olejom a upečiem.