Babičkin jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tento je tiež z babičkinej kk a je jednoduchý a fajný.

8
porcií
25 minút
príprava
35-40 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske si zhnetiem potrebné suroviny na cesto
  2. a na jemne pomúčenej doske cesto vypracujem do hladka. Cesto odložím aspoň na 1/2 hodinku do chladu. Potom rozkrojím na väčšiu a menšiu časť
  3. Väčšiu časť vyvaľkám do kruhu, vyložím pomastenu formu tak, aby cesto prečnievalo cez jej okraje.
  4. Ja som použila sterilizované jablká, preto som dno posýpala trochou strúhanky, aby cesto nebolo vlhké. Jablká rozotriem na celé dno
  5. a zakryjem ho druhou častou cesta. Vrchnú časť orežem a
  6. spodnú pekne zatočim do kruhu. Vrch cesta popichám vidličkou, aby cez cesto mohla unikať para z jablk. Zo zbytku cesta urobím ozdobu. Jemne potriem olejom a upečiem.