Aspikové vajíčka

Autor receptu: majkiki

Recept skvelo sa hodiaci na ozdobu sviatočného veľkonočného stola :).

Postup

  1. Najprv si pripravíme vajíčka. Tento krok môžeme spraviť už dopredu a vajíčka môžme mať vopred pripravené. Do špičky vajíčka urobíme nožom dierku, ktorú zväčšíme tak, aby sa cez ňu dali prepchať jednotlivé suroviny. Potom do vajíčok ľubovoľne navrstvíme šunku, hrášok, kukuricu, kápiu a petržlenovú vňať.
  2. Teraz si pripravíme želatínu podľa návodu. Miesto vody som pridala zeleninový vývar z bujóna. Keď želatína začne tuhnúť, zalejeme ňou vajíčka až po koniec dierky.
  3. Takto pripravené vajíčka necháme poriadne stuhnúť aj niekoľko hodín. Potom ich len opatrne zbavíme škrupín a servírujeme.