Arrosticiny ala Emanuel Ridi trochu inak

Autor receptu: afataga

Ako vždy som si pôvodný recept trochu upravila, keďže mám uchýlku na chilli, pridala som ho a mala som aj tri kúsky krásne prerastenej slaniny, tak som ju tiež pridala, v pôvodnom rcp. nie je, ale bolo to s tým výborné a voňavé.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 240 °C

Postup

  1. Z oleja a citrónovej šťavy vymiešeme niečo akoby majonézu, pridáme med, chilli a bylinky. Nesoliť. Do marinády dáme mäso pokrájané na kocky a necháme marinovať cez noc. Pred grilovaním osolíme.
  2. Ponapichujeme na ihly, polejeme marinádou a dáme do rúry grilovať
  3. Grilovala som 20 min. na 240° z jednej strany, potom som ihly otočila, znova pokvapkala marinádou a grilovala druhú stranu 15 min.