Arancovo-ovocný mišmaš koláč (fotorecept)
Autor receptu: janocka84
Aranca je jogurtový dezert, ale zatiaľ som ho na slovensku nevidela, hoci je to produkt
Dr.Oetker. Ja ho mám z Nemecka, ale dá sa kúpiť aj cez internet približne za 1 euro. Za
normálnych okolností by sa koláč volal Arancovo-nektarinkový, lebo Aranca sa mieša s
bielym jogurtom, ale keďže som ho doma nemala, použila som ovocný-čučoriedkový
tvaroh. Inak z tohto jogurtového dezertu zvyknem robiť Aranca tortu, tá je iná ako
tento koláč, toto je viac menej prvý pokus o iné využitie.
12 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo vymiešame s cukrom.
- Potom pridáme zvyšné suroviny a vymiešame cesto.
- Cesto rozotrieme na papier na pečenie. Ja som požila malý pekáč (taká tá polovičná verzia), takže ak chcete piecť na veľkom, je potrebné urobiť dvojitú dávku. No a dáme do rúry na 20 minút pri teplote 180°.
- Kým sa pečie cesto, urobíme si plnku. Do vody vysypeme Aranca prášok a pri malej rýchlosti zamiešame.
- Po chvíľke rýchlosť pridáme a zmes nám pekne zhustne.
- Pridáme jogurt - ako som už písala, ja som použila ovocný tvaroh, ale ak máte biely jogurt - viac percentný, bude to lepšie, lebo vynikne chuť Aranca prípravku.
- A poriadne premiešame.
- Nektarinky si nakrájame na malé kúsky.
- Po upečení cesto natrieme džemom - opäť by bolo lepšie ak by sme dali marhuľový, ale keďže som mala otvorený malinový a už aj tak je to ovocné mišmaš, použila som ten.
- Poriadne rozotrieme na celý korpus.
- Navrch nahusto poukladáme nektarinkové kúsky.
- Na nektarinky rozotrieme Aranca plnku, takže sa pekne spojí s ovocím.
- No a keďže sa Aranca jogurtový dezert dáva vždy stuhnúť do chladničky, šups s koláčikom tam.
- Po stuhnutí koláč nakrájame na 12ks. Aranca je po stuhnutí niečo ako želatinovo-jogurtová poleva.
- Ak si budete chcieť recept vyskúšať - takto vypadá Aranca, ktorú som použila.
- Foto pre @brambora - tento "tvaroh" som použila, ale naozaj myslím, že má bližšie k jogurtu. Potrebovala som hustý jogurt a jedine tento bol poruke :D