Arabský chlieb (fotorecept)
Autor receptu: gacy
Robili sme ho doma prvýkrát a je úplne úžasný :) treba len trpezlivosť pri vaľkaní :))
15 porcií |
45 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku, soľ a vodu dáme do misky. Najprv miešane vareškou (je to horúce) potom rukami :) Poriadne spracúvame....vznikne taká plastelína celkom tuhá :) Nevadí že to nie je jeden dokonalý celok
- Cesto si rozrežeme na 15 častí.
- Každú si v ruke poroztláčame na placky :)
- Potom poriadne rozvaľkáme na potrebnú veľkosť. Skoro som zomrela pri tom vaľkaní ale nech vás to neodrádza nakoniec to zvládnete...ide to ale ťažko :))
- Dáme na suchú panvicu a opekáme asi po 1-2 min z každej strany :)
- Hotové placky :)
- Môžme si z nich spraviť jufky :)) ...pridám recept aj na tie :)