Anulové rezy

Autor receptu: kata50

V mojom receptovom zošite ho mám už veľmi dlho, ale rada sa k nemu vraciam. Možno ho poznáte, ale ste na neho pozabudli. Skúste si ho upiecť. Je veľmi jemný a šťavnatý.

40-45
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených ingrediencií na cesto, si upečieme klasickú piškótu na veľký plech. Zopakujeme ešte raz. ( Potrebujeme dva rovnaké, piškótové cestá.) Prvé cesto zbavíme z povrchu šupky a natrieme ho marhuľovým lekvárom. Na to položíme druhé cesto ( tiež olúpeme šupku ) a trochu popritláčame. Uvaríme si punč ( káva, cukor a kakao uvariť a na koniec pridať rum). Týmto punčom polievame vrchné cesto. Necháme ho dobre nasiaknuť a potom natiahneme krém. Ten uvaríme tak, že v miske nad parou šľaháme vajíčka s cukrom do husta, až sa robia kopčeky. Dáme vychladiť a potom všľaháme kakao a palmarím. Všetko zalejeme čokoládovou polevou.