Angus Sirloin Steak alla Varecha

Autor receptu: zolik

Tento mnou pridany recept je alla Varecha preto, ze ma na jeho pripravu inspirovali @mesiar50 dobre mienenymi radami @kimlo, ktoreho recept mi odporucal, @2010 zaujimavym videom a @pusta svojim receptom na zdrave zeleninove placky ako prilohu. Toto jedlo je unikat a preto ho venujem Vam VARECHACI.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prve som potrela steak olejom a nechala odlezat na rozmarine pri izbovej teplote. Nesolila a nekorenila som ho, bo podla @kimlo, je to tak najlepsie. A aj bolo.
  2. Pripravila som si suroviny na placky. Cuketu, cibulu, nastruhany syr, maslo z medvedieho cesnaku, vajce, sol, zelene korenie a muku. Vsetko som spolu zmiesila a zahustila mukou. Nechala som asi 1/2 hodinu v chladnicke odstat. Medzitym som pripravila salat. Paradajky som krizom narezala, zaliala horucou vodou, osupala, pokrajala na kocky a zaliala dressingom, ten som potom pouzila aj na salatove listy.
  3. Na oleji som vysmazila placky, ktore som po prvom otoceni na opecenej strane este posypala zbytkom struhaneho syra. Z tohto mnozstva mi vyslo 8 kusov. Opiekla som steaky: na horucom rozpalenom oleji z kazdej strany 1 minutu, nasledne z kazdej strany na zmiernenom ohni 3 minuty. Zabalila som ich do alufolie na 10 minut aby si ako sa v reci odbornikov hovori odpocinuli. Medzitym sa dovysmazali placky.
  4. Kedze je piatok a taketo steaky nemame na tanieri kazdy den, tak sme si dopriali zapijat toto varechacske jedlo australskym Chardonnay 2008 "bimbadgen" z New South Wales. Tak Na Zdravie Varechaci a pekny weekend.