Ananásovo-šunkové bravčové medailónky (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes sme mali parádny a veľmi chutný obed...vytvorila som poéziu chutí...ananás-údená
šunka-syr a bravčové medailónky z karé...všetko som dotvorila sezónymi surovinami..
4 porcie |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Kolieska ananásu som vybrala z konzervy a nechala odkvapkať...potom som ich servítkou všetky poriadne vysušila...a pripravila aj údenú šunku, ktorú som si nakrájala na tenké plátky..
- na panvicu som dala lyžicu masla a ananás som si opiekla u oboch strán a odložila , kým ho budem potrebovať..-
- bravčové karé som umyla, osušila...
- mäso som vyklepala a obrezala na veľkosť kolieska ananásu..
- každý kus mäsa, som nožnicami zastrihla dokola, aby sa mäso pri pečení nestiahlo a zostalo pekné ploché...
- každý kus mäsa som posypala hladkou múkou..
- maslový výpek z opekania ananásu som naliala na panvicu, pridala som k nemu olej a mäso som opiekla do svetlohneda z oboch strán...
- pripravila som si zapekaciu misu do ktorej som naliala výpek z mäsa...
- na spodok som uložila opečené medailónky,,,
- na mäso som položila 2 plátky šunky...
- na šunku som uložila syr prispôsobený tak, aby bol menší, ako šunka, aby pri pečený nevytekal...
- na syr som uložila koliesko ananásu a posypala strúhaným syrom...trúbu som dala vyhriať na 180st. a všetko sa pieklo 20 min...
- pokiaľ sa mäso zapekalo, pripravila som si ryžu štandardným spôsobom ako zvyknem...pridala som do nej za hrsť hrozienok a tesne pred dodusením, som do ryže pokrájala mladú cibuľku aj v vňaťkou...všetko som upravila na tanier...samozrejme, že už je na záhradke hojne zeleného na zdobenie, použila som hlávkový šalát, petržlenovú vňať, papriku a išla som okolo čerešne, tak som zo pár odtrhla a ozdobila ananás...prajem vám dobrú chuť k tomuto znamenitému jedlu...
- a aby som sa v nedeľu popoludní nenudila, priniesli mi za 5 litrové vedierko kuriatok...takže o zábavu mám postarané...ide sa zavárať...