Ananásovo-kokosový koláč
Autor receptu: violeta
jemný koláč s vôňou zimy Postup- Základ na cesto som použila z tohto receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/kokosova-babovka-fotorecept/10265-recept.html
Upravila som množstvo cukru a pridala trocha kardamónu. Cesto je výborné, jemné. Ďakujem @Marianne :)
- Vajcia som rozdelila na bielky a žĺtky. Z bielkov a štipky soli som vyšľahala sneh.
Múku, strúhaný kokos, kardamón, kypriaci prášok do pečiva, práškový cukor, žĺtky, zmäknuté maslo a mlieko som mixérom vymiešala. Pridala som sneh z bielkov.
- Ananásový kompót som precedila a ananás nakrájala na menšie kúsky. Šťavu a zopár kúskov ananásu som si odložila na dokončenie koláča.
Dno tortovej formy som vystlala papierom na pečenie a boky natrela maslom.
- Polovicu cesta som preložila do formy (tortová forma s priemerom 23 cm), uložila kúsky ananásu a navrch som rozotrela druhú polovicu cesta. Cesto je dosť husté, ananás by sa sám neponoril.
Koláč som vložila do vyhriatej teplovzdušnej rúry. Piekol sa 50 minút na 150 °C.
Hneď po upečení som ho poprepichovala špajdľou a poliala všetkou šťavou z kompótu.
- Koláč som prizdobila strúhaným kokosom, zvyšným ananásom a vybrala z formy na podnos.
|