Ananásové „zuccotto“

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka rozmixujeme s cukrom, až kým nevznikne svetložltá pena. Postupne pridávame múku a kokos. Pečieme pri 180°C asi 10 minút.
  2. Krém: Ananásový džús pomaly zohrejeme. Vanilkový puding, vaječné žĺtky a kryštálový cukor spolu zmiešame, pridáme zohriaty ananásový džús a pripravíme puding. Pridáme želatínu, ktorú sme vopred rozpustili vo vodnom kúpeli, a necháme vychladnúť. Nakoniec po vychladnutí pridáme smotanu na šľahanie.
  3. Karamelizovaný ananás: Ananás očistíme a pokrájame na malé kocky. Z cukru spravíme karamel, pridáme ananás, trochu rumu, skaramelizujeme a necháme vychladnúť.
  4. Do formy postupne dávame najskôr ananásový krém, naň uložíme skaramelizované ananásové kúsky a nakoniec piškótový plát. Necháme zamraziť. Po zamrazení vyberieme z formy a ozdobíme.