Ananásové kocky

Autor receptu: mlsalka

Pôvodný recept na zmrzlinu od Any Phyo, trochu som si ho prispôsobila. Nechcela som zmrzlinu, ale zákusok na večer. Nabudúce ho spravím tak, že dám radšej mandle, kešu tam boli dosť cítiť, keďže ich tam ide toľko. Odmerka hrnček=250ml.

9
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pomleté Kešu orechy a vanilku rozmiešame, pridáme agávový sirup a pomiešame. Skúsime prstom či hmota bude držať pokope, keď sa pritlačí. Rozmiešaná je totiž trochu sypká, čo nevadí. Pripravíme si formu s cca 20cm priemerom a vystelieme fóliou. Polovicu cesta nasypeme do formy a rovnomerne utlačíme. Druhú polovicu odložíme nabok.
  2. Na plnku pomelieme kešu orechy a pridáme agávový sirup (alebo med). Z ananásovej konzervy zlejeme vodu do hrnčeka a ananás nakrájame na drobnejšie kúsky, aby sa zákusok lepšie krájal. Z 567g konzervy budeme mať jeden 250ml hrnček šťavy. Polovicu vypijeme a do zvyšku dáme kokosový olej. Pripravíme si želatínu podľa návodu a šťavu s ňou vymiešame (Použila som Dr. Oetker 20g balíček želatíny). Vylejeme k pomletým kešu orechom a poriadne vymiešame, najlepšie v robote. Potom pridáme nakrájaný ananás a už ručne zmiešame v mise. Vylejeme do formy na cesto a rozotrieme.
  3. Na plnku rovnomerne vysypeme druhú časť cesta a jemne pritlačíme. Pritlačila som trochu viac, lebo plnka bola dosť hustá, tak som sa nebála, že by vytekala. Potom už len dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky.
  4. V pôvodnom recepte nedávali do plnky želatínu, ale ¼ hrnčeka roztopeného kokosového oleja a 1/3 hrnčeka medu, potom celý "zákusok" dali do mrazničky zmraziť a podávali ako zmrzlinu. Kto chce môže vyskúšať aj túto verziu.