Ananásová trasená torta
Autor receptu: redakcia
Postup- Na cesto zmiešame a preosejeme
múku s kypriacim
práškom, pridáme
cukor, vanilínový cukor,
vajcia, mlieko a olej. Ručne
vymiešame hladké cesto.
- Vylejeme do vymastenej
a múkou vysypanej tortovej
formy (26 cm). Formu
vložíme do rúry a pečieme
asi 25 minút. (Elektrická
rúra: 190 oC predhriata,
teplovzdušná rúra: 170 0C
nepredhriata, plynová rúra:
stupeň 2 – 3 nepredhriata).
- Na náplň vlejeme do uzatvárateľnej
nádoby s objemom
asi 3 l ananásové
kúsky aj so šťavou.
Prilejeme šľahačku a pridáme
puding bez varenia
a smeta–fi x.
- Nádobu pevne
uzavrieme vekom. Niekoľkokrát
intenzívne potrasieme
(celkom 15 – 30
sekúnd) tak, aby boli všetky
prísady dobre premiešané.
Všetko ešte dôkladne premiešame
metličkou alebo
vareškou.
- Vychladnutý korpus
pozdĺžne rozkrojíme.
Polovicou krému potrieme
spodný korpus, priložíme
druhú časť korpusu
a mierne pritlačíme. Druhú
polovicu krému natrieme
na strany a povrch torty.
- Pred podávaním necháme
tortu na 1 – 2 hodiny stuhnúť
v chladničke.
|