Americký cheesecake po slovensky

Autor receptu: lenkagalbi

Neviem či už je tu takýto recept ale rada by som sa podelila s vami o ten môj :)

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Rozdrvíme si sušienky takmer na prášok. Zalejeme ich roztopeným maslom (tým istým maslom ešte tuhým vytrieme formu, v ktorej budeme cheesecake piecť). Hmotu rukami spracujeme a vystelieme s ňou formu (nemusíte na okrajoch). Takúto tenkú vrstvu "cesta" dáme na 10 minút do chladničky.
  2. Nátierky vyšľaháme s cukrom, jednou smotanou a nakoniec s vajciami. Nalejeme do formy.
  3. Do zohriatej trúby (220°C) vložíme cheesecake a 10-12 minút ho pečieme. Potom teplotu znížime na 170-160°C a pečieme asi 20 minút. Nie dlho aby nám nepukol. Cheesecake sa musí trochu triasť ale nie liať! Po upečení necháme pootvorenú rúru a dáme chladnúť asi dve hodiny. Vložíme na celú noc do chladničky. Dobrú chuť :)