Americký cheesecake po slovensky
Autor receptu: lenkagalbi
Neviem či už je tu takýto recept ale rada by som sa podelila s vami o ten môj :)
12 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Rozdrvíme si sušienky takmer na prášok. Zalejeme ich roztopeným maslom (tým istým maslom ešte tuhým vytrieme formu, v ktorej budeme cheesecake piecť). Hmotu rukami spracujeme a vystelieme s ňou formu (nemusíte na okrajoch). Takúto tenkú vrstvu "cesta" dáme na 10 minút do chladničky.
- Nátierky vyšľaháme s cukrom, jednou smotanou a nakoniec s vajciami. Nalejeme do formy.
- Do zohriatej trúby (220°C) vložíme cheesecake a 10-12 minút ho pečieme. Potom teplotu znížime na 170-160°C a pečieme asi 20 minút. Nie dlho aby nám nepukol. Cheesecake sa musí trochu triasť ale nie liať! Po upečení necháme pootvorenú rúru a dáme chladnúť asi dve hodiny. Vložíme na celú noc do chladničky. Dobrú chuť :)