Amaretti

Autor receptu: sisok

Amaretti sú talianské makrónky, niekto ich rád mäkkučké, niekto tvrdšie. Je to jednoduché cesto z vaječných bielkov. ktorých mám vždy kopec, mandľovej múčky a práškového cukru. Na vareche je síce jeden recept, ale nie je to ten istý postup. Na Amaretti sa bielka nešľahajú, používajú sa také aké sú. Ale každý nech vyskúša ako chce :)

5 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia.
  2. Mandľovú múčku zmiešame s práškovým cukrom. Vaječné bielka poriadne zamiešame a nakoniec prilejeme trošku likéru Amaretta. Ak však nemáte, alebo nemáte radi alkohol, túto ingredienciu môžete vynechať.
  3. Keď je cesto poriadne premiešané, vytvarujeme z neho valček a nakrájame na kolieska. Takto pripravené Amaretti posypeme práškovým cukrom (s mierou, nie moc :) Tieto položíme na plech a vložíme do predohriatej rúry na takých 15-20 minút. Ku kávičke ako stvorené! :)