3-farebná ryža
Autor receptu: lan
Dávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má
priveľa sacharidov ale dobre sa hodí ku kuraciemu mäsu. Miešam 3 druhy ryže – divoká je z
nich najchutnejšia, má orieškovú príchuť. Je pomerne drahá ale netreba jej veľa -stačí
hrsť.
3 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Namočíme hrozienka do horúcej vody, potom vodu zlejeme a hrozienka prepláchneme.
Uvaríme ryžu bez soli a zlejeme prebytočnú vodu.
- Do horúcej uvarenej ryže dáme maslo a premiešame. Pridáme aj hrozienka, kurkumu a škoricu.
- Pre výraznejšie prepojenie chutí môžeme maslo rozpustiť na panvici (mierny plameň) a do neho vsypať postupne kurkumu, škoricu, hrozienka a nakoniec uvarenú ryžu – všetko treba dobre premiešať.