3-farebná ryža

Autor receptu: lan

Dávam Vám môj obľúbený recept na prípravu ryže s hrozienkami – ako samotné jedlo má priveľa sacharidov ale dobre sa hodí ku kuraciemu mäsu. Miešam 3 druhy ryže – divoká je z nich najchutnejšia, má orieškovú príchuť. Je pomerne drahá ale netreba jej veľa -stačí hrsť.

3 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Namočíme hrozienka do horúcej vody, potom vodu zlejeme a hrozienka prepláchneme. Uvaríme ryžu bez soli a zlejeme prebytočnú vodu.
  2. Do horúcej uvarenej ryže dáme maslo a premiešame. Pridáme aj hrozienka, kurkumu a škoricu.
  3. Pre výraznejšie prepojenie chutí môžeme maslo rozpustiť na panvici (mierny plameň) a do neho vsypať postupne kurkumu, škoricu, hrozienka a nakoniec uvarenú ryžu – všetko treba dobre premiešať.