Vyprážané šampiňóny

Vyprážané šampiňóny v bezlepkovej strúhanke

Autor receptu: novalim

Už vás omrzelo vysmážať stále iba rezne? Skúste ich vymeniť za šampiňóny.* S našou poctivou chlebovou bezgluténovou strúhankou budú chrumkavé a voňavé. Do cestíčka použite našu bezlepkovú múku Promix UNI. A obed je raz-dva na stole.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vajcia metličkou rozšľaháme. Postupne do nich pridávame múku Promix UNI a miešame, až kým nevznikne hustejšie cestíčko.
  2. Očistené šampiňóny vcelku namáčame do cestíčka a potom hneď obaľujeme v bezlepkovej strúhanke.
  3. Vysmážame pomaly na rozpálenom oleji zo všetkých strán do zlatova. Vysmažené necháme usušiť na papierovom obrúsku, aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
  4. Podávame s pečenými zemiakmi alebo so zemiakovými hranolčekmi. Ako dip môžeme pridať majonézu alebo kečup.