Pečený losos
Pečený losos

Teriyaki losos videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 29. apríla 2024

Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 fileta
2 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
1 strúčik
1 ČL postrúhaný




Postup

  1. 1

    Vyrob si marinádu v nejakej hlbšej nádobke alebo miske. Zmiešaj kupenskú teriyaki omáčku (alebo si vyrob vlastnú, ale to chce love a čas a to nemáš :), hoisin omáčku, sójovú omáčku, cukor a nastrúhaný cesnak so zázvorom. Miešaj, kým sa cukor nerozpustí, potom v tom vymáchaj plátok lososa a nechaj marinovať aspoň 20 minút.

  2. 2

    Maj pripravenú vyhriatu rúru na 200 °C. Rybu polož na plech, ktorý si pre istotu obaľ alobalom alebo použi papier na pečenie. Tá omáčka bude karamelizovať, tak aby neskôr nebola paseka s neumyteľným riadom. Peč 10 až 12 minút, podľa veľkosti lososa. Zbytkovú omáčku si zredukuj na sporáku, v strede procesu pečenia ňou rybu raz pretri.

  3. 3

    Podávaj s ryžou a na záver lososa naposledy ponatieraj, dozdob nasekanou cibuľkou, sezamovými semiačkami (môžeš ich nasucho, rýchlo a sprudka opražiť na panvici), výborne k tomu ide aj Mayak vajce, kimchi, či edamame fazuľky.

  4. 4

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame: @walrus.buko

Diskusia k receptu

bugout
Odporúčam skôr na panvici, je to rýchlejšie a podľa mňa efektívnejšie, záleží aj od množstva.... Ak máte teriyaki omáčku je zbytočné miešať ju s hoisin a čímkoľvek ďalším.... Nehovorím, že je to zlé, ale zbytočné.... Opiecť lososa na panvici (ak chceme obalime v múke). Najskôr kožou dole. Potom otočiť a podliať omáčkou... A nechať dorobiť. Marinovať v zásade tiež netreba. Ešte k tej teriyaki, je to hotový produkt, ktorý má všetko čo ma mať ďalšie miešanie je zbytočné. Je to ako zmiešať bbq omáčku od dvoch výrobcov, nič to nepokazí ale skrátka to netreba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia