Hrianky
Ostré mäso na hriankach (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Rýchlo hotové a návšteva bude nadšená. Radosť urobí aj vám na večeru, pokiaľ máte radi ostrejšie jedlá.
Postup
- Do kastróla dáme olej a mleté mäso na ňom za stáleho miešania orestujeme.
- Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, nadrobno narezanú feferónku (sušenú namrvíme) a paradajkové pyré. Premiešame a na slabom ohni zakryté pomaly asi 5 minút dusíme.
- Po 5 minútach dusenia pridáme hrozienka. Dusíme zakryté ďalších 10 minút.
- Potom odkryjeme, pridáme na polovice narezané olivy, premiešame a necháme prehriať. Pokiaľ je v mäse ešte nejaká redšia šťava, odkryté podusíme, kým sa nevyparí a mäso bude obsahovať už iba tuk.
- Medzitým v hriankovači pripravíme hrianky. Môžeme ich urobiť aj na teflónovej panvici, v každom prípade musia byť pripravené nasucho.
- Horúce mäso dáme lyžicou na horúce hrianky a ihneď podávame.