Plnené langoše

Mäkučký langoš so syrovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu. Langoše chutia výborne samotné, ale aj ako výdatnejšie jedlo s tanierom dobrej polievky.

10-12 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. V miske premiešame múku so soľou, pridáme jogurt a vo 2 dl vody rozmiešané droždie. Tých ostatných cca 5 dl vody pridávame postupne počas vypracúvania cesta podľa toho, ako múka pije. Máme dostať polomäkké, ešte lepivé cesto, ktoré pomocou múky ešte vymiesime do bochníka. Cesto s miskou dáme do igelitového sáčku, uzavrieme a dáme (najlepšie na 1 noc) do chladničky nakysnúť.
  2. Na druhý deň cesto vyberieme z chladničky a naolejovanými rukami z cesta odtŕhame kúsky veľkosti na 1 langoš a pokladieme na tácku. Takto necháme 1 hodinu oddychovať, aby sa cesto prehrialo a dalo sa s ním pekne pracovať.
  3. Zatiaľ si zmiešame na plnku hrudkový tvaroh, syr s modrou plesňou a mozzarellu, ktorá tie syry vlastne pekne drží po kope :-) Ďalej pridáme ešte dostatok nakrájanej pažítky, alebo vňať jarnej cibuľky. Podľa potreby plnku ešte dosolíme.
  4. Po uplynutí 1 hodiny si každé jedno cesto roztlačíme na tenší kruh pomocou oleja na jednej naolejovanej tácke. Do stredu dáme bohato plnku a uzavrieme. Uzavreté cesto znova len zľahka poroztláčame.
  5. Takto plnené langoše vyprážame pomaly v dostatočnom množstve oleja z oboch strán. Upečené vyberáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk.
  6. Langoše sú výborné, mäkučké a krásne syrové :-) Sú výborné samotné, ale aj s polievkou ako výdatnejší obed alebo večera. Prajem dobrú chuť!
  7. Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube