Makový zákusok
Makový koláč bez múky s krémom z mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Jednoduchý, vďaka jablkám šťavnatý koláč, vhodný aj pre celiatikov, nakoľko neobsahuje múku. Ale určite bude chutiť aj tým, ktorí bezlepkovú diétu dodržiavať nemusia.
1 forma porcia |
30 (+ chladenie) minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky premiešame s mletým makom.
- Pridáme strúhané jablká, tvaroh, med, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
- Nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- Dáme do vymastenej tortovej formy a pečieme na 180 °C asi 30 minút. Necháme vo forme úplne vychladnúť.
- Šľahačkovú smotanu a mascarpone dáme do misky a vyšľaháme dotuha.
- Rozotrieme na úplne vychladnutý korpus a dáme do chladničky na niekoľko hodín dobre vychladiť.
- Potom vyberieme koláč z formy a posypeme nastrúhanou čokoládou. Potom krájame na porcie.