Bezlepkový osúch
Bezlepkový osúch
Autor receptu: novalim
Dnešný recept isto poteší všetkých priaznivcov domáceho chleba a pečiva.* Napiekli sme si totiž úžasne voňavý bezlepkový
osúch. Výborne sa hodí k šalátom, pečenému mäsu alebo len tak zajedať si s nejakým dobrým dipom. Čo poviete, vyskúšate?
4 porcie |
20 (+ kysnutie) minút príprava |
15-20 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a hnetením vypracujeme cesto. Trvá to aj 10 minút. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 bochníčky, každý z nich premiesime na pomúčenej pracovnej doske a vytvarujeme ich do oválov.
- Cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme prikryté ešte asi 10 minút podkysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme hrubozrnnou soľou. Povrch cesta môžeme ozdobne narezať ostrým nožíkom.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 15 minút, kým sa cesto nesfarbí dozlatova. Pred podávaním ozdobíme lístkami rozmarínu.
- Tip: Osúch môžeme potrieť aj olivovým olejom zmiešaným s cesnakom.