Nepečený dezert
Nepečený dezert

Bazový mascarpone dezert s bezlepkovými keksami videorecept

novalim - fotkanovalim, 12. mája 2024. Komerčný recept.

Ak sa vám nechce piecť, nemusíte. Sladké si môžete spraviť aj bez pečenia. Napríklad skvelý bazový mascarpone dezert s bezlepkovými keksami Limky. Rýchly Zobraziť celý popisAk sa vám nechce piecť, nemusíte. Sladké si môžete spraviť aj bez pečenia. Napríklad skvelý bazový mascarpone dezert s bezlepkovými keksami Limky. Rýchly a jednoduchý dezert, keď na vás príde chuť na sladké. Vyskúšajte túto jarnú dobrotu, ktorá nám všetkým veľmi chutila.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
15 (+ chladenie) minút
príprava
Bazový mascarpone dezert s bezlepkovými keksami (videorecept)
Foto: novalim

Suroviny

1 bal. (vanilkové alebo kakaové)
150 g
200 ml
50 ml
Na poliatie keksíkov:
50 ml
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Príprava tohto dezertu je veľmi jednoduchá a rýchla, oplatí sa však spraviť ho aspoň hodinu pred podávaním, aby mali keksíky čas nasiaknuť chuťou a šťavnatosťou bazového krému. Najprv si pripravíme malé dezertné misky alebo dezertné poháre. Na ich dno položíme bezlepkový keks Limky a zalejeme ho trochou bazového sirupu. Necháme chvíľu odstáť.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme mascarpone krém. Do misky dáme mascarpone a 50 ml bazového sirupu a metličkou ich vymiešame do tekutej hladkej zmesi. Potom prilejeme vychladenú smotanu a šľahačom vyšľaháme nadýchaný krém. Na pripravené keksy v miskách dáme veľkou lyžicou porciu krému. Naň položíme druhý kúsok bezlepkového keksíka Limky a zatlačíme, aby sa krém rozvrstvil medzi dvomi keksami.

  3. 3

    Na druhý keks znova dáme za lyžicu krému a uhladíme ho. Takto pripravený mascarpone dezert dáme na pol hodinu – hodinu do chladničky odstáť. Keksíky v ňom zmäknú a nasajú chuť a šťavnatosť bazového krému.

  4. 4

    Pred podávaním môžeme ešte mascarpone dezert ozdobiť kúskom bezlepkového keksíka a čerstvými bazovými kvetmi (ak je ich sezóna) :-).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia