Rady a tipy

Malá sestra: Baby brokolica nie je obyčajnou zmenšeninou tej klasickej. V čom sa líšia?

Malá sestra:
Baby brokolica nie je obyčajnou zmenšeninou tej klasickej. V čom sa líšia?

Spoznajte rozdiely medzi klasickou a baby brokolicou a využite ich vo svoj prospech.
2 minúty čítania

Sladká, štipľavá, údená: Podľa čoho vyberať mletú papriku a ako rozpoznať jej kvalitu?

Sladká, štipľavá, údená:
Podľa čoho vyberať mletú papriku a ako rozpoznať jej kvalitu?

Do polievok, omáčok či mäsa, v kuchyni je mletá červená paprika nenahraditeľná. V obchode jej nájdete viacero druhov, ktoré sa líšia...
4 minúty čítania

Urobte to správne: Ako zamraziť a rozmrazovať mleté mäso, aby ste sa vyhli šíreniu baktérií

Urobte to správne:
Ako zamraziť a rozmrazovať mleté mäso, aby ste sa vyhli šíreniu baktérií

Mleté mäso je veľmi citlivé na skladovanie a po nákupe by sme ho mali čo najskôr spotrebovať....
5 minút čítania

Video:
Ako jednoducho vyčistiť zanesený príbor

Na vyčistenie zaneseného príboru nemusíte kupovať špeciálne prípravky ani handričky. Všetko, čo na to potrebujete, máte určite doma v kuchyni.
Dĺžka videa v minútach: 00:39

Ako sa vynájsť: Chýba vám vajce na obalenie rezňov či karfiolu? Týmito surovinami ho môžete nahradiť

Ako sa vynájsť:
Chýba vám vajce na obalenie rezňov či karfiolu? Týmito surovinami ho môžete nahradiť

Nachystať chrumkavú vyprážanú pochúťku a nepoužiť pritom na obaľovanie vajce, môže byť výzva. Ale môžete si s ňou poradiť.
3 minúty čítania

Vysvetlíme vám: Bryndza májová, letná, zimná... Aký je v nich rozdiel a ktorá je najzdravšia?

Vysvetlíme vám:
Bryndza májová, letná, zimná... Aký je v nich rozdiel a ktorá je najzdravšia?

Aký význam má označovanie bryndze podľa ročných období a je tá májová naozaj taká superzdravá?
4 minúty čítania

Fašírka vcelku: Popraskaná či vysušená, takú sekanú určite nechcete. 7 dobrých rád, aby sa vám vydarila

Fašírka vcelku:
Popraskaná či vysušená, takú sekanú určite nechcete. 7 dobrých rád, aby sa vám vydarila

Aj pri takom jednoduchom jedle, ako je fašírka pečená vcelku, sa všeličo môže zvrtnúť. Vyvarujte sa chýb, ktoré by vám ju...
3 minúty čítania

Prebuďte ich k životu: Ako správne nachystať sušené hrozienka na konzumáciu a pečenie

Prebuďte ich k životu:
Ako správne nachystať sušené hrozienka na konzumáciu a pečenie

Sušené hrozienka neodmysliteľne patria k pečeniu. Nestačí však ich len tak prihodiť do cesta či plnky...
3 minúty čítania

Už sa červenajú: 3 finty, ktoré využijete počas celej jahodovej sezóny

Už sa červenajú:
3 finty, ktoré využijete počas celej jahodovej sezóny

Prvé slovenské jahody sú tu a tak sa vám nasledujúce týždne určite zídu malé triky, ako ich jednoducho očistiť, rovnomerne nakrájať a skladovať...
3 minúty čítania

Na toto zabudnite: 5 vecí, ktoré Taliani pri príprave pizze nikdy nerobia. Ale my áno...

Na toto zabudnite:
5 vecí, ktoré Taliani pri príprave pizze nikdy nerobia. Ale my áno...

Každý, kto si pečie domácu pizzu má svoje zvyklosti. Nad niektorými z nich by však Taliani pozdvihli obočie....
3 minúty čítania

Video:
Ako si doma čistíte varešky? Doprajte im dlhý kúpeľ a budú ako nové

Na vareškách, ktoré sú v našich kuchyniach denne v pohotovosti sa zachytáva množstvo mastnoty a nečistôt. Tie treba raz za čas dôkladnejšie odstrániť.
Dĺžka videa v minútach: 00:28

Šéfkuchár radí: 10 krokov k dokonalému vývaru

Šéfkuchár radí:
10 krokov k dokonalému vývaru

Vývar, to je kuchárske zlato. Či už sa chystáte robiť zeleninový, kurací, slepačí alebo hovädzí, zoberte si tieto cenné rady k srdcu....
5 minút čítania

Video:
Na čo nezabudnúť pri spracovaní rebarbory

Na konzumáciu sú vhodné len stonky rebarbory, preto z nej treba odrezať listy a rovnako aj suché konce.
Dĺžka videa v minútach: 00:35

Video:
Košíčky na mafiny nemusíte kupovať. Pozrite si video, ako ich vyrobiť z papiera na pečenie

Ukážeme vám, ako si doma jednoducho vytvoriť náhradu za papierové košíčky na pečenie mafinov.
Dĺžka videa v minútach:

Video:
Veselá dekorácia: Jednoduchá ozdoba prestretého stola, na ktorú vám stačí servítka a maľované vajíčko

Domácich aj hostí určite rozveselia a nadchnú nielen chutné veľkonočné dobroty, ale aj krásne prestretý stôl s rozkošnou dekoráciou na tanieri.
Dĺžka videa v minútach:

Video:
Ako jednoducho vyčistiť pripálený hrniec

Ak sa vám pri varení pudingu, mlieka či guláša podarilo pripáliť dno hrnca, poradíme vám, ako ho šikovne a hlavne bez veľkého drhnutia vyčistiť!
Dĺžka videa v minútach:

Video:
Super finta, ako jednoducho vyvaľkať cesto na štvorec či obdĺžnik

Vymiesené cesto v tvare gule sa dá najjednoduchšie vyvaľkať do tvaru kruhu, ale čo keď z neho chcete mať štvorec či obdĺžnik?
Dĺžka videa v minútach:

Video:
Ako rýchlo naostriť nôž aj bez brúsky

Potrebujete naostriť nôž a nemáte poruke brúsku na nože? Skúste to s obyčajným tanierom.
Dĺžka videa v minútach:

Video:
Ako predísť klíčeniu zemiakov? Pomôže toto ovocie

Keď doma skladujete zemiaky a nemáte k dispozícii tmavú chladnú pivnicu či komoru, tak na zemiakoch rýchlo začnú rásť klíčky.
Dĺžka videa v minútach:

Video:
Chýbajú vám doma kovové trubičky na šamrole? Takto jednoducho si ich vyrobíte

Máte chuť na šamrole, ale nemáte poruke formičky na pečenie trubičiek? Nevzdávajte to, z papiera na pečenie a alobalu si ich ľahko vyrobíte aj sami.
Dĺžka videa v minútach: