Restovaná ryža
Restovaná basmati ryža s krevetami
Autor receptu: ryzasos
Orientálna basmati ryža s restovanými krevetami je lahodným spojením exotických chutí a vôní.* Tento recept je jednoduchý a
rýchly na prípravu, prináša do vašej kuchyne šmrnc a výbornú chuť. Ideálna voľba pre každodenné potešenie alebo skvelá
alternatíva pre špeciálne príležitosti.
1 porcia |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Zeleninu nakrájajte na veľmi jemné pásiky a na oleji ich orestujte s jemne nasekaným cesnakom vo veľkej panvici.
- Zeleninu dajte na polovicu panvice a na druhú pridajte vajíčko. Nechajte opekať.
- Pridajte krevety a všetko spolu premiešajte. Pridajte uvarenú ryžu a duste približne 2 minúty.
- Pridajte sójovú omáčku podľa chuti. Zvýšte teplotu a restujte. Podávajte posypané čerstvým koriandrom a vychutnajte si plnohodnotné jedlo.