Restovaná ryža

Restovaná basmati ryža s krevetami

Autor receptu: ryzasos

Orientálna basmati ryža s restovanými krevetami je lahodným spojením exotických chutí a vôní.* Tento recept je jednoduchý a rýchly na prípravu, prináša do vašej kuchyne šmrnc a výbornú chuť. Ideálna voľba pre každodenné potešenie alebo skvelá alternatíva pre špeciálne príležitosti.

1
porcia
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu uvarte podľa návodu na obale. Zeleninu nakrájajte na veľmi jemné pásiky a na oleji ich orestujte s jemne nasekaným cesnakom vo veľkej panvici.
  2. Zeleninu dajte na polovicu panvice a na druhú pridajte vajíčko. Nechajte opekať.
  3. Pridajte krevety a všetko spolu premiešajte. Pridajte uvarenú ryžu a duste približne 2 minúty.
  4. Pridajte sójovú omáčku podľa chuti. Zvýšte teplotu a restujte. Podávajte posypané čerstvým koriandrom a vychutnajte si plnohodnotné jedlo.