Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s bezlepkovou knedľou

novalim - fotkanovalim, 16. mája 2024. Komerčný recept.
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s bezlepkovou knedľou
Foto: novalim

Neviete čo variť? Máme pre vás opäť tip na skvelý obed bez lepku. Mäsové guľky so šalviou vo voňavej rajčinovej omáčke s našou Zobraziť celý popisNeviete čo variť? Máme pre vás opäť tip na skvelý obed bez lepku. Mäsové guľky so šalviou vo voňavej rajčinovej omáčke s našou hotovou parenou knedľou bez lepku. Zasýtite celú rodinu a táto klasika bude všetkým isto veľmi chutiť.
Zdroj: www.novalim.sk

4-6
porcie
50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Na guľky:
750 g mleté (hovädzie a bravčové)
2 plátky
1 ks
100 ml
 nasekaná (čerstvá alebo sušená)
2 strúčiky
Na paradajkovú omáčku:
1 l
3 PL
3 strúčiky
1 ks
 zopár lístkov
Príloha:
2 bal.




Postup

  1. 1

    Na mäsové guľky najprv nakrájame bezlepkové svetlé toasty Novalim na malé kocky a zalejeme ich mliekom. Necháme toasty nasať mlieko, kým úplne nezmäknú.

  2. 2

    Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme toasty, vajce a šalviu, ďalej roztlačený cesnak a všetko spolu dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky o veľkosti asi vlašského orecha a dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C ich pečieme asi 15 minút.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Na olivovom oleji opekáme nadrobno nakrájanú cibuľu asi 3 minúty, potom pridáme na drobno nasekaný cesnak a opekáme ešte asi 2 minúty. Zmes zalejeme paradajkovým pretlakom, ktorý môžeme rozriediť trochou vody, dochutíme ho soľou, korením a nasekanou bazalkou. Začneme pomaly variť.

  4. 4

    Akonáhle sú mäsové guľky upečené, preložíme ich do paradajkovej omáčky a spolu všetko povaríme aspoň 10 minút na slabom ohni. Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou podávame s bezlepkovými knedľami Novalim, ktoré sme si vopred naparili podľa návodu na obale.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia