Jahodová torta
Jahodová torta

Machovo-jahodová torta

sebekovamata - bez fotkysebekovamata, 19. mája 2024
Machovo-jahodová torta
Foto: sebekovamata
12
porcií
35 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
120 g čerstvý
5 ks
150 g
260 g
1 KL
120 g
štipka
Krém:
250 g
300 g
1 ks (vanilkový dezert bez varenia)
1 bal.
podľa chuti
Na potretie:
Želatína navrch:
600 g čerstvé
100 g
20 g
8 PL




Postup

  1. 1

    Korpus: Čerstvý baby špenát nasekáme v mixéri, potom pridáme žĺtky, cukor a olej a spolu to vymixujeme.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli, pridáme špenátovú zmes a jemne premiešame s metličkou.

  3. 3

    K špenátovej hmote preosejeme múku a spojíme opatrne všetko dokopy aj s kypriacim práškom. Vyhrejeme rúru na 160 stupňov.

  4. 4

    Vystelieme si tortovú formu papierom na pečenie (boky aj spodok), prelejeme do nej pripravené špenátové cesto a v predhriatej rúre pečieme cca 35 minút. Každá rúra pečie inak, treba si to kontrolovať.

  5. 5

    Kým upečený korpus chladne, pripravíme si jahody, ktoré ponorným mixérom spolu s cukrom rozmixujeme na hladko. Zvlášť do misky dáme vodu a pripravíme tam želatínu, aby napučala.

  6. 6

    Zatiaľ, kým želatína napučí, pripravíme krém. Tvaroh, kyslú smotanu a cukor začneme pomaly šľahať. Keď je to spojené, pridáme Creme Ole, jemne zašľaháme, pozor krém hneď stuhne.

  7. 7

    Keď upečený korpus vychladne, odstránime formu aj papier na pečenie a vrch korpusu zrežeme, aby bol rovný (odrezky si odložíme). Korpus vrátime do tortovej formy a potrieme jahodovým džemom, nie hrubú vrstvu.

  8. 8

    Na korpus natretý džemom korpus, začneme nanášať krém pomocou zdobiaceho vrecka a potom zarovnáme vrch lyžičkou alebo stierkou tak, aby sa opieral o boky formy, aby nám želatína nevytiekla. (Ja som použila ešte na kraje kým som naliala želatínu taký priesvitný pásik, aby sa mi to neprilepilo o formu)

  9. 9

    Keď je krém zarovnaný, tak si zohrejeme na par sekúnd v mikrovlnke napučanú želatínu, ktorú potom vlejeme do rozmixovanych jahôd a nakoniec ju nalejeme na tortu.

  10. 10

    Po vychladnutí najlepšie cez noc, navrch torty pomrvíme odrezky korpusu - ako mach - a ozdobíme jahodami. Torta je svieža a nie moc sladká prajem vám dobrú chuť .

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia