Kuracie mäso

Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: kacenka1

3
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.
  2. Pripravíme si všetky suroviny k receptu, nadrobno nakrájame cibuľu a slaninku, na pol hodinu namočíme sušené huby do vlažnej vody, prichystáme si kurací vývar alebo bujón do šálky. Nakrájame kyslú uhorku.
  3. Nakrájanú cibuľu opečieme, pridáme nakrájanú slaninku, opečieme.
  4. Potom pridáme kuracie mäso, opečieme, pridáme nakrájanú uhorku.
  5. Pridáme vopred namočené hríby, vývar, horčice a dusíme približne 40 minút, alebo dovtedy, kým hríby a mäso nie sú mäkké. Pridáme trochu citrónovej šťavy. Kto chce hustejšiu omáčku, môže zahustiť škrobom, ale nie je to nutné.
  6. Ako prílohu som volila ryžu. Dobrú chuť.