Kuracie mäso
Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: kacenka1
Postup- Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.
- Pripravíme si všetky suroviny k receptu, nadrobno nakrájame cibuľu a slaninku, na pol hodinu namočíme sušené huby do vlažnej vody, prichystáme si kurací vývar alebo bujón do šálky. Nakrájame kyslú uhorku.
- Nakrájanú cibuľu opečieme, pridáme nakrájanú slaninku, opečieme.
- Potom pridáme kuracie mäso, opečieme, pridáme nakrájanú uhorku.
- Pridáme vopred namočené hríby, vývar, horčice a dusíme približne 40 minút, alebo dovtedy, kým hríby a mäso nie sú mäkké. Pridáme trochu citrónovej šťavy. Kto chce hustejšiu omáčku, môže zahustiť škrobom, ale nie je to nutné.
- Ako prílohu som volila ryžu. Dobrú chuť.
|