Bábovka

Kakaová bábovka s ríbezľami

Autor receptu: lucbodka

Pomerne bežný recept, časom mierne pozmenený tak, aby vo finále bola bábovka mäkká a vláčna ako obláčik :)

30 minút
príprava
45 minút
na 150-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešam múku, kakao, prášok do pečiva, sódu, soľ. Preosievam niekoľkokrát dovtedy, kým múka nie je kakaom rovnomerne sfarbená dohneda.
  2. Z bielkov vyšľahám sneh.
  3. Žĺtky zmiešam s trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom, vodou, olejom do hustej mierne napenenej hmoty. Primiešam tuhší grécky jogurt.
  4. Do tekutej zmesi po častiach primiešam múkovú zmes. Do dobre vymiešanej homogénnej zmesi nasypem väčšiu časť ríbezlí. Cesto nalejem do bábovkovej formy a zvyšné ríbezle nasypem navrch.
  5. Pečiem elektrickej rúre 20 minút na 180 °C a ešte ďalších 25 minút na 150 °C.