Bábovka
Kakaová bábovka s ríbezľami
Autor receptu: lucbodka
Pomerne bežný recept, časom mierne pozmenený tak, aby vo finále bola bábovka mäkká a vláčna ako obláčik :)
30 minút príprava |
45 minút na 150-180 °C |
Postup
- Vo veľkej mise zmiešam múku, kakao, prášok do pečiva, sódu, soľ.
Preosievam niekoľkokrát dovtedy, kým múka nie je kakaom rovnomerne sfarbená dohneda.
- Z bielkov vyšľahám sneh.
- Žĺtky zmiešam s trstinovým cukrom, vanilkovým cukrom, vodou, olejom do hustej mierne napenenej hmoty. Primiešam tuhší grécky jogurt.
- Do tekutej zmesi po častiach primiešam múkovú zmes. Do dobre vymiešanej homogénnej zmesi nasypem väčšiu časť ríbezlí. Cesto nalejem do bábovkovej formy a zvyšné ríbezle nasypem navrch.
- Pečiem elektrickej rúre 20 minút na 180 °C a ešte ďalších 25 minút na 150 °C.