Bábovka
Hrnčeková bábovka
Autor receptu: naty203
12 porcií |
35 minút príprava |
35 - 40 minút na 180 °C |
Postup- Zo žĺtkov a kryštálového cukru vyšľaháme penu do hladka najlepšie bez kryštálikov cukru. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej peny pridáme múku, olej, mlieko a vanilkový cukor a nakoniec do cesta pomaly ručne zamiešame kypriaci prášok.
- Formu na bábovku potrieme olejom a nasypeme troška múky a snažíme sa ju dostať na celú formu. Polovicu cesta nalejeme do formy a do druhej pridáme kakao a zľahka zamiešame a nalejeme do formy. Pečieme na 180 stupňov 35 až 40 minút.
- Keď bábovka vychladne, nakrájame ju a pocukríme. Servírujeme na dezertný tanierik, môžeme dozdobiť mätou alebo jedlými kvetmi.
|