Bábovka

Hrnčeková bábovka

Autor receptu: naty203

12
porcií
35 minút
príprava
35 - 40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo žĺtkov a kryštálového cukru vyšľaháme penu do hladka najlepšie bez kryštálikov cukru. Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej peny pridáme múku, olej, mlieko a vanilkový cukor a nakoniec do cesta pomaly ručne zamiešame kypriaci prášok.
  2. Formu na bábovku potrieme olejom a nasypeme troška múky a snažíme sa ju dostať na celú formu. Polovicu cesta nalejeme do formy a do druhej pridáme kakao a zľahka zamiešame a nalejeme do formy. Pečieme na 180 stupňov 35 až 40 minút.
  3. Keď bábovka vychladne, nakrájame ju a pocukríme. Servírujeme na dezertný tanierik, môžeme dozdobiť mätou alebo jedlými kvetmi.