Bravčové mäso (recepty chronologicky)

prazdny

Bravčové fašírky s petržlenovou vňaťou

Bravčové mäso

Pokrájanú cibuľu, cesnak, feferónku a petržlenovú vňať rozmixujeme s rascou. Zmes primiešame k mletému...

prazdny

Bylinkové bravčové kotlety

Bravčové mäso

Z kotliet odkrojíme tučné okraje, miestami ich narežeme, aby sa pri pečení nekrútili, slabo...

prazdny

Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

Bravčové mäso

Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice...

prazdny

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou

Bravčové mäso

Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

prazdny

Fazuľová polievka na smotane a s údeným mäsom

Bravčové mäso

Večer dáme namočiť fazuľu. Ráno vodu zlejeme a dáme novú – do pol hrnca. Pridáme...

prazdny

Pľúcková polievka

Bravčové mäso

Na masti speníme posekanú cibuľu, pridáme pomleté pľúcka, popražíme, osolíme a okoreníme, podlejeme vodou...

prazdny

Bravčový guláš

Bravčové mäso

Na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mletú papriku a na kocky nakrájané mäso....

prazdny

Údeninová polievka s krúpami

Bravčové mäso

Umyté mäso vložíme do horúcej vody a varíme. Neskoršie pridáme očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu a...

prazdny

Kapustová polievka s klobásou

Bravčové mäso

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme rascu zalejeme tretinou vody, pridáme kyslú kapustu, pokrájanú klobásu...

prazdny

Bravčové stehno so špenátom

Bravčové mäso

Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou...

prazdny

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

Bravčové mäso

Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...

prazdny

Jarný plnený kaleráb

Bravčové mäso

Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi...

prazdny

Bravčová panenka s jarnou zeleninou

Bravčové mäso

Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

prazdny

Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou

Bravčové mäso

Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...

prazdny

Bravčová panenka v kelovom liste

Bravčové mäso

Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...

prazdny

Šampiňóny na smotane so syrom

Bravčové mäso

Očistené a pokrájané huby podusíme na polovici masla. Pridáme šunku nakrájanú na rezance, koňak a...

prazdny

Guláš z kuriatok

Hovädzie mäso

Očistené kuriatka dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na...

prazdny

Hubovec s údeným mäsom

Bravčové mäso

Žemle nakrájame na plátky a namočíme do mlieka. Aj sušené huby namočíme do mlieka, zvyšné...

prazdny

Šampiňóny plnené mäsom a orechmi

Bravčové mäso

Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, biele korenie, soľ, PL...

prazdny

Mäsová roláda s hríbmi

Bravčové mäso

V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou,...

prazdny

Bravčové závitky s hubami

Bravčové mäso

Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a...

prazdny

Ružová panenka v bylinkovom fáši

Bravčové mäso

Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...

prazdny

Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami

Bravčové mäso

Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...

prazdny

Cotoletta alla Bolognese

Bravčové mäso

Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej...

prazdny

Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka

Hovädzie mäso

Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na plátky, vyklepeme ich, osolíme a okoreníme.

prazdny

Bulharská sarma

Hovädzie mäso

Sparené kapustné listy naklepeme, naplníme zmesou bravčového a hovädzieho mäsa, namočenej žemle, vajec, soli a korenia.

prazdny

Mexická ryža

Bravčové mäso

Na panvici rozohrejeme olej, urestujeme na ňom cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso, čili,...

prazdny

Salašská špecialita – hovädzí guľáš

Hovädzie mäso

Umyté a odblanené hovädzie mäso nakrájame na rovnaké kúsky

prazdny

Sedliacke zemiaky

Bravčové mäso

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na kolieska.

prazdny

Sedliacke rebierko

Bravčové mäso

Bravčové mäso umyjeme, narežeme na rezne, zľahka naklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme.

prazdny

Kapustové halušky

Bravčové mäso

Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto...

prazdny

Ľubovniansky vrabec

Bravčové mäso

Umyté a odblanené bravčové pliecko nakrájame na hrubšie – 150 g kusy , osolíme, okoreníme a opečieme na tuku...

prazdny

Bratislavské bravčové pliecko

Bravčové mäso

Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.

prazdny

Slovenský kotlíkový guláš

Hovädzie mäso

Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.

prazdny

Plnená hovädzia sviečkovica

Hovädzie mäso

Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou...

prazdny

Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi

Bravčové mäso

Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

Bravčové mäso